Апарати для приготування шаурми
- ШЕ-40
- ШЕ-40П
- ШЕ-60П
Апарати для приготування шаурми – необхідність для точок стріт-фуду!
Апаратом для приготування шаурми називають конструкцію, яка складається з декількох нескладних елементів:
- Піддону для жиру
- Основи конструкції
- Нагрівальний елемент (тен, інфрачервона панель, газовий нагрівач)
- Шампура
Гриль оснащений або автоматичним або ручним механізмом повороту шампура. Якщо ви працюєте з великими обсягами м'яса, то варто віддати перевагу моделі з автоматичним обертанням шампура.
Відео огляд апаратів для приготування шаурми на каналі «Електромотор»
Де застосовуються апарати для приготування шаурми
Ці агрегати широко поширені по всій території нашої країни, як у мегаполісах, так і в невеликих населених пунктах. Їжа, яку готують при покупці на вулиці, користується великою популярністю. Серед стріт-фуду лідируюче місце займає шаурма. Можна сказати, що поставити крапку з виробництва цієї їжі в прохідному місці, це означає створити прибутковий бізнес.
Апарат рівномірно і якісно доводить до готовності курку, телятину, баранину у великих обсягах. Різні типи агрегатів призначені для різного обсягу сировини – є моделі як на 10 кг, так і на 60 кг м'яса.
Особливості гриля для шаурми
Існують газові, тенові та інфрачервоні пристрої для обсмажування м'яса. Якщо точка живлення знаходиться віддалено від джерела електроенергії, то найчастіше вона працює на зрідженому балонному газі. Зручні електричні моделі, так як вони більш економічні і безпечні. Інфрачервоний апарат трохи дорожче інших видів, але це абсолютно виправдано. Його набагато простіше чистити, ніж той же теновий гриль. І він споживає менше електроенергії, ніж теновий, так як швидше нагрівається і краще пересмажує м'ясо.
Який би апарат ви не вибрали, обов'язково в комплекті буде йти глибокий піддон для жиру. Ця деталь необхідна, так як в процесі приготування м'яса виділяється маса жиру. Застигаючи, він важко очищається, тому його рекомендується своєчасно зливати.
Модели оснащены либо электрическим механизмом оборота шампура (в среднем, два оборота в минуту), либо ручным. Если большой поток клиентов – ваша обыденная ситуация, лучше выбрать электропривод, чтобы повару не приходилось отвлекаться на поворот гриля. В обычных же условиях загрузки не составляет никакого труда повернуть удобный рычаг для поворота шампура.