Фритюрниці
- 331401-128
- 331408-128
- 331165
- 331166
- 331167
- 331162
- 331163
- 331164
Фритюрниці - це надійне обладнання для барів і ресторанів!
Фритюрниці – це спеціальні агрегати, які призначені для професійного використання у сфері громадського харчування. Професійні фритюрниці відрізняються від тих моделей, які використовуються в домашніх умовах. Вони набагато більш надійні, оснащені ємністю більшого розміру і набагато легше піддаються очищенню.
Де використовуються фритюрниці
Ці агрегати призначені для швидкого обсмажування страв у великій кількості розпеченого масла. В результаті страва набуває ніжну серцевину і хрустку скоринку. Широко використовується для приготування страв з м'яса і риби, а також картоплі, чебуреків, овочів і закусок. Застосування фритюрниці в барах і ресторанах дозволяє одночасно готувати велику кількість їжі за один раз.
Дивіться відео огляд фритюрниці на нашому каналі
Будова фритюрниці
Пристрій агрегату повністю відповідає його призначенню. Воно досить нескладне.
Отже, апарат для обсмажування у фритюрі складається з:
- Ємності для масла
- Нагрівальних елементів
- Корпусу
- Терморегулятора
- Шнура для підключення до електромережі
- Спеціальною кошики для продуктів, які будуть обсмажуватися
- Кришки
У багатьох сучасних моделях є таймер роботи і навіть дисплей з можливістю встановити параметри для різного роду продуктів.
Принцип роботи фритюрниці
В ємність заливається масло, агрегат підключається до електромережі. Нагрівальний елемент розігріває бак з маслом. Раскалившись, воно стає придатним для моментальної смаження.
Після використання масло потрібно зливати, а фритюрницю мити.
Особливості фритюрниць
Агрегат виготовлений з нержавіючої сталі. Цей матеріал широко застосовується в харчовій промисловості, він екологічний, легко піддається очищенню і не дає сторонніх запахів і присмаку їжі. Ємність для олії також з нержавійки, при необхідності вона легко витягується для миття.
Есть модели на одну и на две чаши. Двойные агрегаты удобны, если вам нужно одновременно готовить большие объемы еды, или параллельно обжаривать продукты разного вида. Таким образом, их запахи и вкусы не будут смешиваться.
Если ваше заведение специализируется на жарке мяса или рыбы, следует выбрать глубокую фритюрницу с просторной чашей – в нее можно погружать большие ломти целиком. Для приготовления чебуреков подойдет модель с неглубокой чащей, таким образом, также вы будете экономить масло при жарке.
Перед первым применением обязательно прогрейте агрегат согласно указаниям, данным в инструкции. Это поможет очистить емкость от остатков заводской смазки. Перед включением в сеть убедитесь, что все элементы прибора сухие и чистые.